fbpx

All on 4

Kažite zbogom zauvijek protezama i lošim protetskim uratcima. All-on-4 metoda vratit će vam idealan osmijeh i u našim ordinacijama potražite najbolja rješenja.

Ukoliko je došlo do gubitka svih ili većine zuba, ako pacijent ima neizlječivu parodontozu ili mu se zbog nedostatka kosti ne mogu ugraditi standardni zubni implantati, metoda All-on-4 je idealno rješenje.

Kada je i zašto All-on-4 najbolja opcija?

All-on-4 metoda najbolja je opcija za zamjenu svih zuba prikladna za jednu ili obje čeljusti, ovisno o potrebama pacijenta. Ovo je metoda u stomatologiji koja koristi četiri implantata kako bi vam vratila osmijeh na lice, nadomještajući sve izgubljene strukture i mijenjajući cjelokupni izgled zuba, obnavljajući potporu za usta i obraze i omogućujući normalnu funkciju žvakanja  Ova metoda se izvodi kod osoba koje žele fiksnu protezu, ali su izgubili sve ili većinu zuba ili su njihovi zubi u vrlo lošem stanju i namijenjeni su za vađenje. Također se koristi kod ljudi koji imaju minimalnu količinu kostiju potrebnih za ugradnju implantata i koji nemaju uslove za uobičajenu protetsku rehabilitaciju implantata.

Prednosti metode All-on-4

  • Isplativije rješenje od konvencionalne protetske rehabilitacije implantatom,
  • Isključuje povećanje kostiju,
  • Kratko vrijeme oporavka,
  • Vraća se prirodni izgled lica i izgubljena funkcija žvakanja,
  • Dugoročno rješenje

Metoda All-on-4 namijenjena je prvenstveno donjoj čeljusti, jer je ovdje kost obično dovoljno jaka da na samo 4 implantata možemo popraviti sve nedostajuće zube kompletne vilice. Pogodna je za bezube pacijente, koji već dugi niz godina nose protezu i koji su godinama doživjeli atrofiju čeljusne kosti i sada žele trajnija rješenja. All-on-4 je, također, izvrsno rješenje za pacijente kojima je potrebno ukloniti sve preostale zube i žele trenutnu fiksnu protetsku restauraciju. Ova metoda je minimalno invazivna i bezbolna, a ugradnja traje kratko. 

Još neke od prednosti metode All-on-4 su da proteza ne ispada prilikom žvakanja ili govora, ne dešava se ”zapadanje hrane” ispod proteze i nema neugodnosti prilikom jela. Oralna higijena nakon primjene ove metode je ista kao i kod prirodnih zuba, što znači da nije potrebno uvoditi posebne metode ili sredstva, dovoljno je redovno provoditi uobičajene mjere oralne higijene.