fbpx
akaz-akreditacija

Dentalna radiologija

Dentalna radiologija je neodvojiv dio moderne stomatološke dijagnostike. Ova grana dentalne medicine bavi se snimanjem zuba i vilica uz veoma nisku dozu zračenja, što je važno i za pacijente i za osoblje. Današnji sofisticirani uređaji za digitalno snimanje koriste osjetljive senzore, što je pogodno za češća snimanja zuba, a nalazi budu gotovi u rekordnom roku.

Dentalna radiologija nam omogućava dobijanje snimki koje će ljekarima u svakom trenutku poslužiti za analizu i kreiranje plana terapije. Snimanje zuba i kostiju unutar usne šupljine neophodno je kako bi se vidjele običnim vizuelnim pregledom neuočljive promjene i prepoznale različite anomalije. Na rendgenskim snimkama se najbolje uočavaju promjene na tvrdim tkivima zuba i kosti. Za kvalitetne snimke neophodno je stručno osoblje i provođenje adekvatnih procedura. Sve snimke pohranjujemo u kartone pacijenata.

Dentalna radiologija je segment kojem u poliklinici Dr Bandić posvećujemo posebnu pažnju nabavkom najmodernijih i svestranih uređaja sa nevjerovatnom preciznošću. Osim toga provodimo redovnu strogu kontrolu svih uređaja kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni od neželjenog zračenja. Procedure snimanja traju vrlo kratko – od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, čime se brzo postavlja temelj za dalji rad, uspostavljanje dijagnoze i određivanje terapije. Mi znamo da je vrijeme dragocjeno, zato brzo radimo na otklanjanju svih vaših tegoba.

Nudimo Vam usluge:
RVG snimanje zuba
RTG snimanje zuba
OPG snimanje zuba – Ortopan
3D snimanje zuba
2D snimanje zuba
Slikanje zuba
Snimanje vilice
Snimanje sinusa
RTG sinusa

bs_BABosnian