fbpx
akaz-akreditacija

Implantološka protetika

Implantološka protetika je dio stomatološke protetike koji se odnosi na fiksne protetske radove koji se fiksiraju na prethodno postavljene implantate. Također, ovdje podrazumijevamo i mobilne protetske radove kojima su implantati u funkciji nosača i stabilizatora. Sve ovo ima za cilj nadoknadu izgubljenog zuba ili više njih, a da se pri tome zadrži neophodna funkcija žvakanja i adekvatna estetika. Za implantološka rješenja može se reći da su na pola puta između fiksnog i mobilnog protetskog rada jer su to moderne proteze na implantatima.

Implantološka protetika ili protetika na implantatima je popularna i zbog svoje stabilnosti i ugodnosti. Klasične proteze nikada ne prijanjaju dovoljno dobro poput proteza implantatima.

Implantološka protetika obuhvata izradu individualnih abatmenta, izradu različitih vrsta krunica i mostova za individualne abatmente, izradu različitih vrsta krunica i mostova sa abatmentom, hibridne mostove na implantatima, te proteze na implantatima sa kuglom. Iako je za uspješnost implantiranja veoma važno zdravlje preostalih zuba i zubnog mesa, za implantate je najvažnije kakvo je stanje čeljusne kosti pacijenta. Ova protetska rješenja dokazano pozitivno djeluju na zdravlje vilice, daju vam stabilnost i prirodan osjećaj pri govoru i žvakanju, traju minimalno od 5 do 15 godina, a uz pravilno održavanje i doživotno. Ipak, ova rješenja u pravilu su skuplja u odnosu na konvencionalnu protetiku, postupak ugradnje je zahtjevniji za pacijenta i invazivan, dok oporavak traje od 3 do 6 mjeseci.

Nudimo Vam usluge izrade:
Zubne proteze
Totalna proteza
Parcijalna proteza
Privremena zubna proteza
Skeletirana zubna proteza
Vita Physiodens zubi

bs_BABosnian