fbpx

Implantologija

Muči vas problem nedostatka zuba? Želite povratiti svoje samopouzdanje? Implantologija je odgovor za vas, a u našim ordinacijama pronaći ćete najbolja rješenja.

Implantologija je jedna od najvažnijih grana stomatologije. Zubni implantat zamjena je za korijen zuba i nadomješta jedan ili više izgubljenih zuba. Implantat je, poput pravog zuba, podložan bakterijama iz plaka ako ga ne čistite. Implantologija nastala je prije oko 40 godina, mada iako relativno nova može se reći da je do danas potpuno usavršena.

Implantologija i ugradnja implantata 

Implantologija se razvila i napredovala u središnju jezgru umjetnosti i nauke o stomatologiji. Ukoliko kod pacijenta postoji potreba za zamjenom više ili jednog zuba, ova moderna grana stomatologije nudi najbolja rješenja pomoću ugradnje zubnih implantata. Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni i bioinertni, što znači da ih tijelo ne prepoznaje kao strane i kao takve ih ne odbacuje.

Kod bezubih čeljusti rješenje je most na implantatima ili proteza pričvršćena za implantate. Most na implantatima je fiksiran i izgleda prirodnije od implantata. Ako postoji mogućnost ugradnje više od 6 do 8 implantata koji su statički dobro raspoređeni, može se napraviti fiksni “zacementirani” ili pokretni most. Proteza pričvršćena na implantate čvršća je od obične proteze, ali je i dalje pokretna i njome se može manipulisati. Implantati generalno poboljšavaju kvalitetu pacijentovog života. Jedna od prednosti implantacije je u tome što susjedni zubi ne bruse i njihova ugradnja sprječava resorpciju kostiju.

Zubni implantati

Zubni implantati predstavljaju kvalitetno i dugotrajno rješenje za nadomještanje zuba koji nedostaju. Napredak tehnologije povećao je upotrebu zubnih implantata u posljednjoj deceniji. Implantat je dug između 8 i 16 mm i ubacuje se u viličnu kost, gdje zamjenjuje korijen zuba. Izrađeni su od metala titana, koji je biokompatibilan i ne izaziva alergijske reakcije. Bijela boja implantata daje visoko estetski rezultat, što je posebno važno kod zamjene zuba u prednjem, vidljivom dijelu vašeg osmijeha, ali i u težim slučajevima, gdje nedostaje kosti i mekog tkiva. Implantatima od titana potrebna je određena količina koštane potpore kako bi se osigurala stabilnost i dugovječnost na mjestu planirane ugradnje, pa je ponekad potrebno hirurško povećanje kostiju nekoliko mjeseci prije ugradnje implantata.

Nudimo Vam usluge izrade:
Zubni implantati
All-on-4
All-on-6