fbpx
akaz-akreditacija

Hollywood smile

Hollywoodski osmijeh je sinonom za prekrasan i blistav osmijeh koji se često povezuje sa filmskim zvijezdama i slavnim osobama. Međutim, danas je Hollywood smile dostupan svima zahvaljujući modermim stomatološkim tretmanima.

Šta je Hollywood smile?

Hollywood smile je postao popularan zbog svoje prepoznatljive estetike. On uključuje izrazito bijele, ravne i simetrične zube. Za postizanje Hollywood smile-a korisimo različite tretmane uključujući keramičke ljuskice, zubne mostove, implanate u zavisnosti od stanja zuba pacijenta.
Kremičke fasete su tanke ljuskice koje se postavljaju na prednju stranu zuba, predstavlja najmanje invazivan zahvat, te ga zbog toga pacijenti najčeće i biraju. Fasete se mogu postavljati na zdrave zube i kod pacijenata koji nemaju nepravilnosti u zagrizu. Kod izrade faseta nije moguće korigovati oblik zuba, kao ni nadoknadu izgubljenih zuba.

Hollywood smile možemo postići izradom navlaka (krunica). Za razliku od izrade Hollywood smile-a putem faseta, izrada krunica zahtjeva brušenje postojećih zuba, kao i moguću nadoknadu eventualno izubljenih zuba.
Sam proces brušenja je bezbolan i radi se u lokalnoj anesteziji. Ukoliko su zubi zdravi i ne zahtjevaju dodatnu pripremu proces brušenja se obavlja u jednom danu. Privremeni rad pacijent dobiva u roku od 24 sata.

CIRKONSKE KRUNICE – Nabolji izbor za savršen osmijeh

Dobar osmijeh je nešto što svi želimo imati. Međutim, mnogi ljudi bore se sa nepravilnostima i oštećenjima zuba. Srećom moderna stomatologija nudi razne mogućnosti za ispravljanje ovih problema, a jedna od najpopularnijih je upotreba cirkonskih krunica.

Cirkonske krunice su popularan izbor za dentalne pacijente koji žele dugotrajno i estetski privlačno rješenje za oštećene ili izgubljene zube. Cirkonske krunice su izrađene od cirkonija, koji je vrlo čvrst i otporan na lomove, a istovremeno izgleda prirodno i estetski privlačno.

Cirkonske krunice imaju brojne prednosti u odnosu na druge vrste krunica. Evo nekih od njih:

  • Prirodni izgled – cirkonske krunice izgledaju vrlo prirodno i gotovo su neprimjente. Materijal se savršeno ukapa u boju i oblik Vaših prirodnih zuba, što znači da će Vaš osmijeh izgledati prirodno i lijepo.
  • Trajnost – cirkonske krunice su vrlo izdržljive i dugotrajne. Cirkonij je vrlo čvrst materijal koji se neće lako lomiti ili pucati, što znači da će Vam krunice trajati mnogo godina.
  • Bezmetalni materijal – cirkonske krunice su bezmetalne, tako da se neće pojaviti tamne linije oko zubnog mesa, kao što se može dogoditi sa metalnim krunicama.
  • Hipoalargenost – cirkonij je hipoalargen materijal što znači da je siguran za upotrebu kod svih pacijenata, čak i onih sa osjetljivom kožom.
  • Brza i jednostavna procedura – postupak postavljanja cirkonskih krunica je brz i jednostavan.

 

Kako se izrađuju cirkonske krunice?

Izrada cirkonskih krunica uključuje nekoliko koraka. Prvo, stomatolog će pripremiti zub za krunicu, uklanjajući oštećeni dio i oblikujući zub kako bi se prilagodio krunici. Nakon pripreme zuba uzima se otisak zuba uz pomoć intraoralnog skenera, koji se koristi za izradu cirkonske krunice.

Cirkonske krunice izrađujemo u vlastitom laboratoruju za dentalnu tehniku. Tehničar će koristiti otisak zuba kako bi izradio preciznu krunicu koja se savršeno uklapa u pacijentovu usnu šupljinu.

Kako se održavaju cirkonske krunice?

Cirkonske krunice se održavaju na isti način kao i prirodni zubi. Potrebno ih je redovno četkati i koristiti zubni konac, te posječivati stomatologa za redovne preglede. Također, važno je izbjegavati žvakanje tvrđih predmeta poput leda, tvrdih bombona, orašastih plodova kako bi se izbjeglo oštećenje krune.

Zaključak

Ako želite popraviti svoj osmijeh i imati savršene zube cirkonske krunice su izvrsna opcija. Ove krunice su izuzetno izdržljive i dugotrajne, a istovremeno izgledaju prirodno i lijepo. Dakle, ne oklijevajte posjetite našu Polikliniku i saznajte više i cirkonskim krunicama vrhunske kvalitete i pristupačnih cijena.

FASETE

Jednostavan i bezbolan put do Hollywood smile-a su fasete. Fasete su tanke proculanske nadogradnje koje se koriste za poboljšanje izgleda zuba. Postavljaju se na prednju stranu zuba uz minimalno brušenje ili kod no-prep vinira bez ikakvog brušenja zuba. Fasete su pravi izbor za pacijente koji žele uljepšati svoj osmijeh, a imaju zdrave sve svoje zube

Nakon minimalnog brušenja zuba uzima se otisak putem intraoralnog skenera. Uz digitalni otisak tehničar vrši dizajn Vašeg osmjeha. Uz pomoć Cad Cam tehnologije omogućava se brza i precizna izrada faseta. Fasete se izrađuju od vrhunske bezmetalne keramike u boji koju pacijent izabere.

Kad su fasete gotove trajno se cementiraju na zube. Prije postavljanja faseta zubi će biti temeljno očišćeni i pripremljeni za cementiranje.

Važno je napomenuti da je održavanje oralne higijene ključno za trajnost faseta. Redovno četkanje zuba, korištenje zubnog konca i interdentalnih četkica, redovne posjete stomatlogu su neophodni kako bi se fasete očuvale u dobrom stanju.

Sa nama možete imati osmijeh zvijezde!

Neophodne informacije

KORAK 1 – Pišite nam

Vaš upit nam možete poslati putem E-maila, Facebooka, Instagrama, Vibera ili WhatsApp-a. Tim Poliklinike Bandić će Vam na isti odgovoriti u najkraćem vremenskom roku. Ukoliko ste u mogućnsti, bilo bi poželjno da uz upit dostavite i snimak zuba gornje i donje vilice (OPG snimak), kao i fotografije Vaših zuba na osnovu čega ćemo napraviti analizu stanja Vaše usne šupljine i detaljno Vam odgovoriti. Ukoliko niste u mogućnosti poslati snimak, isti možete napraviti u našoj Poliklinici, a po Vašem dolasku. Bitno je da nas prilikom prvog javljanja informišete o Vašem zdravstvenom stanju, te da li uzimate neku terapiju kako bi se mogao napraviti adekvatn plan terapije.

KORAK 2 – Rezervacija termina

Nakon što pacijentu proslijedimo detaljan plan terapije potrebno je da pacijent zakaže tačan termin dolaska. Za rezervaciju termina i stomatološkog tretmana potrebno je da pacijent izvrši uplatu avansa u iznosu od 500.00 EUR. Ukoliko pacijent odustane od stomatološkog termina navedeni iznos avansa je nepovratan.

KORAK 3 – Smještaj i transfer

Za sve pacijente obezbjedili smo transfer sa aerodroma Sarajevo, željezničke ili autobuske stanice Sarajevo do Poliklinike i smještaja. Za veće intervencije smještaj i transfer su besplatni.

KORAK 4 – Posjeta Poliklinici

Nakon dolaska u Polikliniku pristupa se kliničkom pregledu i pripremi za stomatološku intervenciju. Po dolasku pacijent uplaćuje avans 50% od ukupne cijene rada. Svaka stomatološka intervencija će se obaviti u najkraćem vremenskom roku, a prema prethodnom dogovoru sa pacijentom.

KORAK 5 – Završetak procesa

Prije završetka stomatološkog tretmana pacijent isplaćuje preostali iznos za izvšene usluge. Pacijentu se odrađuje kontrolni snimak, daju detaljne upute o načinu zbrinjavanja usne šupline.

Za uspješnost procedure bitno je slušati savjete stomatologa, redovno dolaziti na kontrolne preglede!

bs_BABosnian