fbpx

All on 6

Stidite se svog osmijeha? Imate problem sa nedostatkom zuba? Sve vaše probleme rješava All-on-6 – najefikasniji i najbrži tretman ugradnje zubnih implantata.

Kada su oštećenja zuba nepovratna i kada više nije moguće spasiti zubno tkivo, zbog različitih razloga, stomatolozi nude rješenja za nadomještanje zuba. Kao jedna od najkvalitetnijih, ali i najefikasnijih metoda nadomještanja zuba ističe se metoda All-on-6. Riječ je o metodi u kojoj zubni implantati nose fiksne mostove, na kojima se nalaze nadomješteni zubi, a najčešće se koristi za nadomještanje svih zuba u čeljusti.

All-on-6 metoda: Do novog osmijeha u svega nekoliko sati

Nakon All-on-4 metode nadomještanja zuba, metoda All-on-6 nametnula se kao jedno od najidealnijih rješenja za nadomještanje nedostajućih zuba u čeljusti. Provodi se uz pomoć šest implantata koji se postavljaju kao fiksni protetski rad u obje vilice pacijenta. Potom se na te nosače postavljaju fiksni zubi kao nadomještaj za prave.

All-on-6 metoda ugradnje zubnih implantata garantuje da će novi zubi imati maksimalnu dugotrajnost i stabilnost, te se zbog toga nametnula kao jedno od najboljih rješenja za probleme bezubosti kod pacijenata.

Samo izvođenje ove metode preporučuje se kod pacijenata koji su, zbog bilo kojeg razloga, izgubili sve ili najveći dio zuba. Posebno je ova metoda dobra ukoliko kod pacijenta postoje nedostaci volumena kosti, jer je moguće i nadograditi kost kako bi se u nju adekvatno postavio implantat.

Kako se izvodi All-on-6 metoda ugradnje zubnih implantata?

Proces je maksimalno olakšan za sve pacijente, a krajnji rezultat jeste doživotno rješenje za idealan osmijeh. Sve počinje tako što se napravi snimka čeljusti i plan pristupa ovoj metodi kod svakog pacijenta. Ukoliko ima potrebe, vrši se vađenje preostalih zuba pacijenta ili nadogradnja kosti, a kada je sve spremno pacijent biva podvrgnut operacionom zahvatu pod lokalnom anestezijom. Važno je istaknuti da je cijeli postupak bezbolan. Tokom zahvata pacijentu se ugrađuje šest implantata na najpogodnijim mjestima.

Pacijenti odmah dobijaju adekvatan privremeni protetski rad, koji nose tri mjeseca i koji oponaša zube, sve dok njihov konačni protetski rad ne bude gotov u potpunosti. Sve to vrijeme pacijenti mogu normalno funkcionirati, a nakon tri mjeseca njihov osmijeh će biti savršen.