fbpx

SAVJETI

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Šta me očekuje na prvom pregledu kod zubara

Prvi put idete zubaru, mijenjate svog zubara ili je prošlo mnogo vremena otkako ste posljednji put provjeravali stanje svojih zuba i desni? Strahujete od onoga što vas tamo očekuje? Donosimo korisne informacije koje će vam pomoći da se pripremite, odagnate strah i prepustite se stručnjacima koji će se pobrinuti za najviši nivo stomatološke brige.

Za prvi temeljiti pregled u našoj poliklinici, koji je besplatan, ali i za svaki naredni pobrinuli smo se da osiguramo sigurno i vedro okruženje. Znamo da se neki od vas, a posebno djeca, boje zubara, stoga nam je cilj prijateljskim pristupom omogućiti da vam je udobno i da se bez problema možete skoncentrisati na proces koji će se odvijati.

Naručite se na način koji vam najbolje odgovara

Za naručivanje na pregled na raspolaganju vam je naš kontakt telefon 033/642-648, e-mail info@doc-bandic.com, inbox naših profila na Facebooku i Instagramu, ali i online obrazac na web stranici www.doc-bandic.com. Odaberite način kontaktiranja koji vam najbolje odgovara.

Radno vrijeme smo prilagodili vašim potrebama, tako da smo tu za vas svakim danom osim nedjelje. Od ponedjeljka do petka radimo od 7 do 21, a subotom od 8 do 16 sati. Uvijek se trudimo pronaći vam odgovarajući termin kako biste uz sve dnevne obaveze, bez stresa i brige stigli na zakazani termin pregleda kod zubara.

Prvi pregled bit će prilika da dobijete kompletan klinički pregled zuba i usne šupljine, da porazgovarate sa doktorom i poslušate instrukcije i savjete koje će vam dati, a sve s ciljem rješavanja eventualnih problema ili potencijalnih poteškoća.

Detaljan pregled za plan terapije

Ako ste ranije radili rendgenske snimke, ponesite ih sa sobom, ali uzmite u obzir da će neke biti potrebno ponoviti kako bi se utvrdilo aktuelno stanje.

Ovaj temeljiti pregled procijenit će kakvo je trenutno zdravlje vaših zuba i kakve su vaše potrebe za liječenje. Stomatolog će vas primiti u udobnu zubarsku stolicu, porazgovarati s vama i pregledati vaše zube i usnu šupljinu. Potom će vas posavjetovati kakve snimke zuba trebate uraditi da bi bili postavljeni dijagnoza i plan terapije.

U zavisnosti od trenutne situacije stomatolog će vam odrediti dalje korake u prevenciji tegoba, te učiniti sve što je potrebno da manji problemi postanu veliki.

Na osnovu tog plana dogovorit ćete sve buduće aktivnosti te zakazati sljedeću posjetu.

 Zapamtite, samo redovni pregledi stomatologa omogućit će da vaš osmijeh bude zdrav i lijep.